.

Trainen na kanker 

Wanneer je de diagnose kanker krijgt, verandert je leven. Er komen veel onzekerheden op je af. Vaak volgt er een intensief behandeltraject. Na afloop van het traject is het hard werken om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat sporten tijdens- en na de behandeling van kanker vermoeidheid vermindert en de kwaliteit van leven verbetert. 

In november 2020 heb ik de opleiding Fitness Trainer Oncologie afgerond en ben ik ingeschreven bij  www.trainennakanker.nl/vind_hulp  

Vanaf heden is het mogelijk om in kleine groepen te trainen bij Sport34 in Koudum. Daarnaast bied ik één op één training aan in Koudum, in Bolsward of bij je thuis.

Omdat ieder mens uniek is beginnen we, voordat we gaan trainen, met een uitgebreide intake en wat testen. Vervolgens starten we rustig met trainen en maken we een trainingsschema op maat. Training bij een Fitnesstrainer Oncologie (FTO) is mogelijk als u drie maanden na de behandeling klachtenvrij bent óf een beweegadvies heeft meegekregen van een medisch specialist/ therapeut of eerder revalidatieprogramma.

Meer weten: neem gerust contact met mij op. 

 

De opleiding Fitnesstrainer Oncologie is erkend door de Stichting Tegenkracht.

 

Stichting Tegenkracht biedt kankerpatiënten sportbegeleiding op maat, sportmedisch verantwoord en naar uw eigen wensen. www.tegenkracht.nl